Wat is Sport en Spel?

Sport en Spel Maasland is een driedaags evenement voor alle inwoners van Maasland waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor goede doelen. Het thema is ‘Maaslanders maken zich sterk voor ontwikkelingswerk’.

Sport en Spel is ontstaan uit een initiatief van pastoor Gerard Gerelings, Albert van Leeuwen en Jacques Senf. Zij organiseerden in 1977 met de Maaslandse jeugd een feestdag met als nevendoel geld inzamelen voor broeder Peter van der Drift, een dorpszoon die in Brazilië werkte. Nu is het uitgegroeid tot een driedaags festijn voor alle leeftijdsgroepen: van ouderen die klaverjassen tot kinderen die zakkenlopen. Sport en Spel wordt ieder jaar in het tweede weekend van juni georganiseerd op het parkeerterrein van de Maaslandse Voetbalvereniging MVV’27.
Het hele dorp is tijdens Sport en Spel in touw. Ruim tweehonderd vrijwilligers zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Naast de hulp van de vele vrijwilligers zijn er ook vele ondernemers in en om Maasland die helpen om het evenement ieder jaar weer te doen slagen. Samen staan we sterk en zorgen we voor een mooi evenement met en voor elkaar!

Goede doelen
Het geld dat na aftrek van de kosten overblijft, wordt verdeeld over een aantal goede doelen verspreid over de hele wereld. Dit zijn goede doelen die gesteund worden door Maaslanders. Welke goede doelen dit zijn, wordt jaarlijks in januari bekendgemaakt. Goede doelen kunnen ieder jaar tot 8 december worden aangemeld. Sport en Spel wordt georganiseerd door een comité van negen vrijwilligers. Benieuwd wie we zijn?

Bekijk de goede doelen van 2018